Korte lijnen bij aannemers Achtien&Monkel

Of je nu een compleet nieuwe koeienstal wilt of een design badkamer, bij Bouw- en Aannemingsbedrijf Achtien&Monkel is de klant aan het goede adres. 
De allround bouwers uit Oudehorne doen wat dat betreft hun reputatie van dorpsaannemer eer aan. "Dat is ook het mooie van een klein bedrijf" zegt Arjaan Monkel. '"Mijn compagnon Pieter Achtien en ik werken zelf mee, daardoor zijn de lijntjes kort."

Ruim tien jaar geleden begonnen Achtien en Monkel hun aannemerij, buiten de twee eigenaren telt het bedrijf nog vier medewerkers. Dat is wel anders geweest, vertelt Arjaan. "Als je goed werk levert doet dat al gauw de ronde, op een gegeven moment hadden we wel 17 man aan het werk. Pieter en ik zaten alleen nog maar op het kantoor te plannen en het werk voor te bereiden. Totdat we elkaar eens aankeken en ons afvroegen dat we op deze wijze wel verder wilden. Het antwoord was dus nee, we misten allebei de praktijk."

Inmiddels staan Monkel en Achtien als vanouds weer zelf op de steiger. "Daar ligt toch onze kracht", aldus Arjaan. "Met de huidige bezetting kunnen wij dan ook elke klus aan. Op deze manier drukken we de overheadkosten, staan we dicht bij de klant en blijft de prijs aantrekkelijk." Bovendien helpen veel klanten met hand- en spandiensten door zelf te slopen en op te ruimen, waardoor de kosten nog eens lager uitvallen."

Bouw- en Aannemingsbedrijf Achtien&Monkel heeft intussen een dusdanige naam verworven dat het bedrijf nauwelijks buiten de regio opereert. "Ook al zouden we willen, we hebben onze handen vol aan wat zich hier in de omtrek afspeelt", vertelt Arjaan. Momenteel heeft het bouwbedrijf het druk met het neerzetten van nieuwe stallen, terwijl andere klussen als onderhoudswerkzaamheden, renovaties en verbouwingen gewoon doorlopen.

"Maar laat dat u niet weerhouden om ons te bellen als u nieuwbouwplannen heeft. Nog even en dan hebben de boeren geen tijd meer om bij te bouwen en zitten wij ook weer wat ruimer in de tijd." U kunt uzelf overtuigen door een kijkje te nemen in bijvoorbeeld Katlijk bij het onlangs gebouwde woonboerderijtje met kunstig gevlochten metwelwerk van oude geeltjes."